2013
12.14

Konečně soundtrack!

Už jsem se bál, že to letos už nepřijde. Konec roku se nezadržitelně blíží a počet letošních soundtracků, který mě uzemnily stále = 1. Jenže podle dlouhodobý statistiky by měly být 2 za rok. Tedy 2x za rok se objeví muzika, která mě dostane, pohltí, okouzlí, rozbrečí, rozšťastní. Prostě mi dokonale rozčísne emoce

Moje #1 pro rok 2013 se stává hudba z GRAVITACE. Film jsem viděl 2x. Dlouho jsem ale neměl odvahu si muziku pustit, protože jsem se bál 2 věcí. Úvodního country motivu a zdlouhavosti. Ale omyl. A 2x. OST je nakombinován naprosto mistrně. Ústřední melodie se zopakuje, jak se sluší, pouze velmi krátce a vyvrcholí na závěr v pompézní grand finale. Vzhledem k tomu, že se celou stopáž motivem šetří, povede se to, že se poslech změní v čekání na vyvrcholení. To je dobře načasovaný a unikátně naměřeno podle hesla, dobrého pomálu.

Nutno říct jednu věc. Autor Steven Price do muziky promítl (a pochybuju že záměrně) hudbu z Inception. Při troše nadsázky bych klidně označil hudbu z gravitace jako hudební pokračování. Obzvlášť patrný je to při použití stejného nástroje + motivu ve skladbách Gravitace/Aurora Borealis/ a Inception/začátek + asi 5x v průběhu. Kdysi byly zvykem hudební vzkazy ve smyslu nápěvku z jiného díla. Ale odehrávaly se na větším prostoru a podstatně nenápadněji. Nechci aby vyznělo, že ta hudba je stejná. Není. Naštěstí. Jen musím smutně konstatovat, že čekání na něco opravdu nového stále pokračuje.

c65ew65we4

Comments are closed.

ENVATO FLASH STOCK ENVATO THEME FOREST

CBDB.cz - moje knihy